Sjećate se ratnog puta Igman: Najavljen početak radova na proljeće

1
Radiosarajevo.ba
Sjećate se ratnog puta Igman: Najavljen početak radova na proljeće
Foto: Vlada KS / Ministar Šteta i načelnik Muzur obišli ratni put Igman, uoči pokretanja javne nabavke za njegovu izgradnju

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta danas je sa direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem, načelnikom Općine Ilidža Nerminom Muzurom i njegovim saradnicima obišao ratni put Igman.

Povod obilaska je upoznavanje sa trenutnom situacijom na terenu, ali i pokretanje javne nabavke za izgradnju ovog puta, preciznije ceste od Glavogodine do Osmica na Igmanu.

"Sutra se pokreće javna nabavka za izgradnju ratnog puta Igman, značajnog projekta za sve stanovnike Kantona Sarajevo, uzevši u obzir njegov historijski značaj u proteklom ratu. Očekujemo da će, ukoliko sve bude po planu, početak radova na ovom projektu biti na proljeće sljedeće godine", najavio je ministar Šteta.

Oglasio se sud u Bijeljini o presudi pedofilu koji je pobjegao: Ne žele odgovoriti na jedno pitanje

Oglasio se sud u Bijeljini o presudi pedofilu koji je pobjegao: Ne žele odgovoriti na jedno pitanje

Ministar Šteta i načelnik Muzur obišli ratni put Igman, uoči pokretanja javne nabavke za njegovu izgradnju - undefined

Foto: Vlada KS: Ministar Šteta i načelnik Muzur obišli ratni put Igman, uoči pokretanja javne nabavke za njegovu izgradnju

Ovaj projekt podrazumijevat će izgradnju ceste u dužini od skoro tri kilometra na području općine Ilidža.

"Važnost izgradnje ovog puta je višestruka, i sa njene patriotske i historijske strane, ali i sa aspekta povezivanja Ilidže sa Trnovom i Hadžićima. Izgradnja ovog puta koji je trenutno potpuno neuslovan, mnogo će značiti svim posjetiocima i uveliko će olakšati kretanje", istakao je načelnik Muzur.

U toku postupka javne nabavke provodit će se e-aukcija, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i podzakonskim aktima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije