Erik Larson: Općina Ilidža je primjer i model za sve općine u Kantonu Sarajevo

4
Radiosarajevo.ba
Erik Larson: Općina Ilidža je primjer i model za sve općine u Kantonu Sarajevo
Foto: Općina Ilidža / Muzur u društvu Larsona i Kafedžića

U posjeti općinskom načelniku Nerminu Muzur i rukovodstvu Općinskog vijeća, bio je savjetnik za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Erik Larson i šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Erduan Kafedžić.

Općinski načelnik Nermin Muzur izrazio je zadovoljstvo na ponovnoj posjeti te informisao prisutne o aktivnostima koje je Općina realizirala u proteklom periodu.

„Radimo i dalje na aktivnostima koje za cilj imaju poboljšanje transparentnosti rada, usklađenosti poslovanja sa zakonskim odredbama i uspostavom efikasne javne uprave. Formirali smo posebnu službu koja će se baviti ovim oblastima i naše opredjeljenje je da pronalazimo što efikasnije mehanizme za smanjenje prostora za svaki vid korupcije“, kazao je načelnik Muzur. 

SAD će odvojeno glasati o pomoći Ukrajini i Izraelu, Trumpovi republikanci prijete

SAD će odvojeno glasati o pomoći Ukrajini i Izraelu, Trumpovi republikanci prijete

Gospodin Erik Larson iskazao je zadovoljstvo što je ponovo u Općini Ilidža i istakao je da je to prvi put da ponovo posjećuje neku od općina u kojima je već prethodno bio što jako mnogo govori o tome da Općina Ilidža izuzetnoefikasno provodi svoje aktivnosti. 

„Prije svega se želim zahvaliti Općini Ilidža na saradnji sa Uredom, pristupanju registrima kao i svim aktivnostima na kojima sarađujemo. Izuzetno je bitno da kada se provode određene aktivnosti to bude i vidljivo, a što se tiče Ilidže, zaista jeste vidljivo sve što radite. Mogu potvrditi da je Općina Ilidža primjer i model za sve druge općine u Kantonu Sarajevo kako treba raditi. Drago mi je kada čujem izjave da se nešto ne može uraditi, a moj odgovor bude da itekako može, jer je Ilidža to već uradila“, kazao je savjetnik Larson.

Muzur u društvu Larsona i Kafedžića - undefined

Foto: Općina Ilidža: Muzur u društvu Larsona i Kafedžića

Šef Ureda za borbu protiv korupcije Erduan Kafedžić iskazao je zadovoljstvo na efikasnoj saradnji sa Općinom Ilidža te je izrazio nadu da će ovaj vid saradnje biti i sa ostalim općinama u Kantonu Sarajevo.

Načelnik Muzur se zahvalio gospodinu Larsonu i Uredu na saradnji u svim projektima koje zajedno Općina i Ured realiziraju i istakao još jednom zadovoljstvo na podršci u radu Općine i opredjeljenju općinske administracije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije