Nermin Muzur obišao Željeznicu na Ilidži i poslao poruku sa brane

1
Radiosarajevo.ba
Nermin Muzur obišao Željeznicu na Ilidži i poslao poruku sa brane
Print Screen / Nermin Muzur o stanju Željeznice

Nermin Muzur, načelnik općine Ilidža na svom Facebook profilu informisao je javnost o nivou Željeznice.

"Neko je pustio dezinformaciju kako je puštena brana na Željeznici i da je nivo vode u porastu. Upravo se nalazim kod brane i kao što možete vidjeti, nije istina ta informacija. Nivo vode od prethodna tri dana je bio poravnat i izlijevao se na saobraćajnicu, trenutni nivo vode izgleda dobro u odnosu na prethodne dane", kazao je u video poruci Muzur. 

Podsjećamo, obilne padavine koje su bile prethodnih dana, donijele su velike probleme građanima na području općine Ilidža. Na prijedlog Općinskog štaba civilne zaštite Ilidža, općinski načelnik Nermin Muzur jučer je donio Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće od poplava u mjesnim zajednicama Donji Kotorac, Butmir, Otes, Osjek, Blažuj i Vreoce.

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Navedenom odlukom su stvorene pretpostavke za poduzimanje svih neophodnih radnji u cilju saniranja nastalih šteta i pružanja pomoći ugroženom stanovništvu.

Radi provođenja mjera zaštite i spašavanja na ugroženom području, ovom odlukom, Općinski načelnik odredio je da sve općinske službe, javna poduzeća, ustanove, predstavnici mjesnih zajednica, pravni subjekti i druge institucije stave na raspolaganje Općinskom štabu civilne zaštite Ilidža, kao i sve resurse koji će se prema planovima zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara koristiti na ugroženom području.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije