Sivro: Odluka ministrice da djeca sutra ne idu u školu nema logike

7
L. M.
Sivro: Odluka ministrice da djeca sutra ne idu u školu nema logike
Arhiv / Saudin Sivro

Uoči katoličkog Božića sutra će na području Kantona Sarajevo biti nenastavni dan, odluka je to Ministarstva predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja.

To znači da djeca neće ići na nastavu, dok su prosvjetni radnici obavezni doći na posao. Mnogi roditelji bili su u nedoumici jer ih sve škole nisu pravovremeno obavijestile o tome da li da djecu šalju na nastavu sutra ili ne.

Ovu informaciju potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS Saudin Sivro.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U izjavi je pojasnio razlog ove odluke.

"Ministrica Hota-Muminović je ove školske godine dva puta mijenjala kalendar i to je stvorilo nedoumice.

U posljednjoj izmjeni sutra će biti nenastavni dan, učenici u osnovnim školama ne idu na nastavu, ali na prosvjetne radnike se to ne odnosi.

Oni imaju obavezu da budu na radnom mjestu i ispunjavaju sve potrebne radne obaveze. Odluka ministrice da se ne ide u školu nema logike jer je ova odluka iznuđena od jednog od zastupnika u Skupštini KS, o kome se radi, može se i pretpostaviti", kazao je Sivro.

Kontaktirali smo i resornu ministricu Hota-Muminović, ali nije odgovarala na naše pozive.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije