Saudin Sivro poručio nakon protesta: Plate se mogu i moraju povećati

3
Radiosarajevo.ba
Saudin Sivro poručio nakon protesta: Plate se mogu i moraju povećati
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sa protesta ispred Vlade KS u Sarajevu

U Sarajevu je danas ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo održan protestni skup članova osam sindikata koji zastupaju preko 25.000 radnika koji plaću primaju iz Budžeta Kantona Sarajevo, Fonda zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo i komunalne privrede Kantona Sarajevo, protestvuju ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo.

Ispred zgrade ove institucije okupilo se oko 100 prosvjednika koji su pištaljkama i transparentima ukazali na probleme.

Nakon završetka protesta izjavu za portal Radiosarajevo.ba dao je Saudin Sivro, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS

"Sve zavisi isključivo od Vlade Kantona Sarajevo. Oni bi morali razmisliti o svemu i donijeti najbolju odluku. Pozivamo ih na dijalog i pregovore. Do njih je da li će dopustiti da se radnici dignu na noge. Najveću štetu bi pretrpjeli građani, a to ne želimo", rekao je i još dodao:

"Mi smatramo da uvijek treba razgovorati o problemu. Ima prostora da se poveća plata. Ona nije povećana tri godine, a budžet se povećao, tako da osnova za takvo nešto itekako ima".

On je za vrijeme protesta poručio da ako se zahtjevi sindikalaca ne ispune, da će se na narednim protestima okupiti nekoliko hiljada članova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije