Saudin Sivro: Sindikat nije podržao direktora OŠ "Behaudin Selmanović"

Radiosarajevo.ba
Saudin Sivro: Sindikat nije podržao direktora OŠ "Behaudin Selmanović"
Arhiv / Saudin Sivro

Saudin Sivro, predsjednik Kantonalnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, reagirao je na izjavu direktora JU OŠ "Behaudin Selmanović" Sarajevo, Jasmina Marevca, koji je izjavio da je Sivro dao podršku njemu kao direktoru.

Njegovo saopćenje koje je poslao redakciji portala Radiosarajevo.ba prenosimo u cijelosti:

"Neistina je da je Saudin Sivro, predsjednik Kantonalnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo dao podršku Jasminu Marevcu, direktoru JU OŠ "Behaudin Selmanović" Sarajevo kao što je objavljeno 31.08.2021. godine portalu Radio Sarajeva. Sindikat nije niti će podržavati direktore škola poput direktora Jasmina Marevca. Naprotiv, smatramo da školski odbor JU OŠ "Behaudin Selmanović" Sarajevo, u skladu sa Zakonom, treba razriješiti direktora zbog više razloga, a prije svega zbog nestručnog obavljanja dužnosti i neprimjerenog ponašanja kojim je narušavao ugled škole.

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Također, Jasmin Marevac nije imao sastanak sa Saudinom Sivrom već su predsjednik Kantonalnog odbora i sindikalni povjerenik u JU OŠ "Behaudin Selmanović" Sarajevo u petak, 27.08.2021. godine poslije sindikalnog sastanka otišli u kancelariju direktora kako bi ga upoznali sa zaključcima sa prethodno održanog sindikalnog sastanka. Sindikat je na tom sastanku stao u odbranu svih radnika, a posebno svih nastavnika razredne nastave i zaključio da direktor treba postupiti po zakonu.

Tokom sastanka koji se održavao u direktorovoj kancelariji, direktor JU OŠ "Behaudin Selmanović" Sarajevo, Jasmin Marevac je verbalno vrijeđao predsjednika Kantonalnog odbora što je potpuno nedopustivo ponašanje i zbog čega je sastanak prekinut na inicijativu predsjednika Kantonalnog odbora.

Na kraju naglašavamo da je prije pomenutih sastanaka o ovom problemu upoznata ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Naida Hota-Muminović koja je izrazila želju da se problem riješi u interesu učenika te škole, što je bio i stav predsjednika Kantonalnog odbora, ali je problem nemoguće riješiti kada su na tim funkcijama direktori poput Jasmina Marevca", navodi se u saopćenju koje je poslao Saudin Sivro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije