Kako će se izvoditi nastava u drugom polugodištu? Sivro dao svoj odgovor

5
A. S.
Kako će se izvoditi nastava u drugom polugodištu? Sivro dao svoj odgovor
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U narednih 48 sati bit će donesena odluka o načinu izvođenja nastave u drugom polugodištu u Kantonu Sarajevo. 

Podsjetimo, Krizni štab Kantona Sarajevo nije donio odluku o načinu izvođenja nastave u drugom polugodištu, dok je Aida Pitić, epidemiologinja podvukla da se, prije donošenju odluke, moraju imati u vidu naredbe Kantonalnog i Federalnog kriznog štaba, koje se tiču propisane distance, nošenja maski, okupljanja u zatvorenom prostoru.

Ministrica Naida Hota-Muminović je ranije naglasila da bi se odluka o izvođenju nastave u drugom polugodištu mogla donijeti u utorak, a najkasnije u srijedu.

Portal Radiosarajevo.ba danas je kontaktirao Suadina Sivrupredsjednika Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, koji je ranije naglasio da je tražio od Vlade KS da se odluči za jedan od modela.

Ilustracija - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Ilustracija

"Što se mene tiče, ja sam svoj prijedlog već dao. za mene je najbolje da se djeca vrate u školu i da se u drugom polugodištu odvija normalna nastava u učionicama", kazao je Sivro za portal Radiosarajevo.ba, dodajući  da njegov sindikat i dalje traži dodatnu zaštitu za nastavno osoblje i veća ulaganja u obrazovanje. 

Kontaktirali smo i ministricu Hota-Muminović, ali nije odgovarila na naš telefonski poziv, da bismo saznali i njeno mišljenje i kada bi se konačna odluka o načinu odvijanja nastave mogla donijeti.

Podsjetimo, u Kantonu Sarajevo za naredni ponedjeljak najavljen je početak drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama.

Iz Vijeća roditelja traže mogućnost izbora i da odluka bude na roditeljima

Prema izlaznim anketama - mišljenja roditelja su da se i u drugom polugodištu odvija online nastava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije