Sindikat zavodske policije: Očekujemo da se izvršioci ubistva što prije pronađu

Radiosarajevo.ba
Sindikat zavodske policije: Očekujemo da se izvršioci ubistva što prije pronađu
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Ekipa portala Radiosarajevo.ba na mjestu ubistva dvojice pripadnika MUP-a KS na Alipašinom Polju

Sindikat zavodske policije BiH izrazio je duboku tugu i žalost zbog gnusnog i brutalnog ubistva dvojice kolega - Davora Vujinovića i Adisa Šehovića.

"S velikim bolom i tugom izražavamo najdublje saučešće porodicama. Istovremeno, najoštrije osuđujemo svaki vid napada na policiju i policijske službenike", navodi Sindikat u saopćenju za javnost.

Zbog načina na koji su njihove kolege ubijene, zavodski policajci BiH očekuju da se izvršioci što prije pronađu, izvedu pred lice pravde, a da sankcije prema njima budu maksimalne zakonske.

U pucnjavi u petak rano ujutro, u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Adis Šehović, dok je njegov kolega Davor Vujinović podlegao povredama nekoliko sati nakon teškog ranjavanja.

Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije