Rusmir Baljić: Obilježit ćemo mjesto stradanja dvojice policajaca

AA
Rusmir Baljić: Obilježit ćemo mjesto stradanja dvojice policajaca
Foto: AA / Rusmir Baljić, predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad

Rusmir Baljić, predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad nakon vanredne sjednice, koja je održana povodom ubistva dva policajca na Alipašinom Polju u Sarajevu, istakao je da, uprkos činjenici što se građani očekivano osjećaju nesigurno, vjeruju Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo te mu daju bezrezervnu podršku. Kazao je i da će adekvatno obilježiti mjesto stradanja policijskih službenika Davora Vujinovića i Adisa Šehovića.

“Osjećali smo potrebu za tim da u prvom redu damo podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Četvrtoj policijskoj upravi i da se obavežemo da ćemo u narednom periodu pomagati na način na koji je nama dozvoljeno. Tehničko opremanje, osposobljavanje", rekao je Baljić.

Naveo je da su donijeli određeni broj zaključaka koje će uputiti ka većim nivoima vlasti u kojim se traži izmjena određenih zakonskih regulativa koji ograničavaju policajce u vršenju službenih dužnosti, kao i po pitanju jako blagih kazni za osobe koje napadaju službena lica, napadaju institucije države BiH.

“Također, jedan od zaključaka je da će Općina Novi Grad preuzeti na sebe, dijelom, stipendiranje djece naših poginulih policajaca. Potrudićemo se da na adekvatan način obilježimo mjesto stradanja i da, vjerovatno, damo ime po našim policajcima jednom od parkova u Općini Novi Grad“, rekao je Baljić.

Naglasio je da je normalno da se u ovim trenucima stanovnici Općine Novi Grad osjećaju nesigurno.

“Svi se osjećamo jako nesigurni, jer ako pogledate ukoliko kriminalci mogu da napadaju policajce, onda kako će se tek osjećati civili. Međutim, moja poruka je da vjerujemo našem Ministarstvu unutrašnjih poslova, našim policajcima. To su ljudi koji brane naše živote, brane našu imovinu i sigurno u ovim trenucima im je potrebna puna podrška koju im možemo dati“, zaključio je Baljić.

Općinsko vijeće Novog Grada danas je održalo prvu vanrednu sjednicu u ovom sazivu, kojoj su, između ostalih, prisustvovali i Mevludin Halilović, policijski komesar MUP-a KS i općinski načelnik Semir Efendić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije