Sebija Izetbegović ostaje raditi na KCUS-u: Oglasio se Alen Pilav

23
Radiosarajevo.ba
Sebija Izetbegović ostaje raditi na KCUS-u: Oglasio se Alen Pilav
Foto: Prinscreen / Sebija Izetbegović

Bivša direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović danas , 8. decembra potpisala je novi ugovor kojim postaje raditi u ovoj zdravstvenoj instituciji.

Izetbegović će raditi na odjelu Ginekologije i akušerstva o čemu je ranije u jednoj emisiji govorio v.d. direktor Alen Pilav.

A, doktor Pilav se oglasio i danas na društvenim mrežama.

Bh. blogerka objavila potresne vijesti: Preminuo njen najstariji sin (12), drugi u kritičnom stanju

Bh. blogerka objavila potresne vijesti: Preminuo njen najstariji sin (12), drugi u kritičnom stanju

"Dr. Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a je danas potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s Pravilnikom o radu KCUS-a i Odlukom Upravnog odbora KCUS-a o njenom razrješenju. Ovaj ugovor, dakle, nije ustupak niti znak dobre volje ni v.d. generalnog direktora, ni uprave KCUS-a, već je to obaveza KCUS-a prema razriješenom generalnom direktoru.

Prema važećem Pravilniku o radu, KCUS je bio dužan da razriješenoj generalnoj direktorici ponudi ugovor o radu na neodređeno vrijeme na poslovima koji odgovaraju njenom stepenu stručne spreme i obrazovanju koje posjeduje. Na osnovu toga je Privremeni upravni odbor KCUS-a u sklopu Odluke o razrješenju generalne direktorice zadužio stručne službe Stručne nemedicinske discipline KCUS-a da riješe njen radno-pravni status.

Doktorici Izetbegović je na osnovu standardne procedure te mišljenja direktora discipline za ginekologiju i porodiljstvo, prim. doc. dr. Mohamed Abou El Ardata, ponuđen ugovor za radno mjesto 'ljekar specijalista ginekolog-akušer, subspecijalista' na Odjeljenu za patološka stanja u ginekologiji s ambulantno polikliničkim odjelom, Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Dr. Izetbegović kao ljekar specijalista ginekologije i akušerstva, subspecijalisti ginekološke onkologije i uroginekologije ima potrebnu stručnu spremu i obrazovanje za ovo radno mjesto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije