Nova reakcija na incident kojeg je navodno napravila Sebija Izetbegović na KCUS-u

8
Radiosarajevo.ba
Nova reakcija na incident kojeg je navodno napravila Sebija Izetbegović na KCUS-u
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Sebija Izetbegović

Sindikat nemedicinskih radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo oglasio se povodom incidenta koji se desio na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu, a kojeg je navodno napravila bivša direktorica ove institucije Sebija Izetbegović. 

Saopštenje Sindikata nemedicinskih radnika u zdravstvu KS prenosimo u cijelosti: 

"Cijeneći da je Said Spiljak radnik KCUS-a i član našeg sindikata-Sindikat nemedicinskih radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo, imamo zakonsku i moralnu obavezu da Vam se obratimo ispred Sindikata i u ime svih naših članova.

Mnogi nisu svjesni da roštilj može povećati rizik od raka. Postoji fantastičan trik kako to izbjeći

Mnogi nisu svjesni da roštilj može povećati rizik od raka. Postoji fantastičan trik kako to izbjeći

Smatramo da su u konkretnom slučaju povrijeđena ljudska prava našeg člana zagarantovana
Ustavom i zakonom. Radnik KCUS Said Spiljak je u okviru obavljanja svog redovnog posla bio na svom radnom mjestu i obavljao poslove u okviru svog radnog mjesta poštujući sva pravila i procedure utvrđene unutrašnjim aktima KCUS-a.

Ovaj nemili događaj u vidu napada predstavlja ne samo ometanje istog u obavljanju svog posla već i uvredu njegove ličnosti i dostojanstva. Diskriminacija po bilo kom osnovu ne može biti i ne smije proći nekažnjeno, jer u protivnom postaje pravilo ponašanja određenih moćnika i manifestacija moći nad drugima.

Reakcija na navodni incident na KCUS-u
Foto: Sindikat nemedicinskih radnika u zdravstvu KS: Reakcija na navodni incident na KCUS-u

Zahtjevamo od Vas kao rukovodioca da u okviru zakonskih i drugih propisa pokrenete postupak i preuzmete mjere u cilju utvđivanja svih relevantnih činjenica te u skladu sa istim donesete odgovarajuće odluke, a sve u interesu zaštite prava i interesa našeg člana."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije