SDA: Konaković umjesto kladionica dodatno oporezovao poslodavce i ugrozio privredu

6
Radiosarajevo.ba
SDA: Konaković umjesto kladionica dodatno oporezovao poslodavce i ugrozio privredu
Foto: Radiosarajevo.ba / KO SDA i Elmedin Konaković

Iz Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) reagirali su povodom današnje izjave predsjednika Udruženja poslodavaca FBiH Safudina Čengića u kojoj navodi drastično povećanje komunalnih taksi od 500 pa do čak 2.000 posto.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Današnja izjava Safudina Čengića predsjednika Udruženja poslodavaca FBiH, u kojoj navodi drastično povećanje komunalnih taksi od 500 pa do čak 2000 posto, nova je ilustracija pogubnosti Konakovićevih politika.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Neizdrživo težak namet, privrednicima u KS uvećava troškove, ugrožava poslovanje, te vodi dodatnom udaru na cijene proizvoda i usluga, a samim tim i povećanju troškova života građana u KS.

Ta situacija direktna je posljedica novog Zakona o komunalnim taksama, čije usvajanje nije podržao Klub SDA u Skupštini KS. Tada je Konaković optuživao SDA da sprječava dodatno oporezivanje kladionica, a istina je da se izostankom podrške usvajanju takvog zakona, zapravo pokušalo zaštititi privredu u Kantonu Sarajevo. Umjesto da privredu ubrzano oporavlja od pandemije, Konakovićeva Trojka svojim nerazumnim nametima ponovo gura ruke u džepove građana Kantona Sarajevo", navodi se u saopćenju Kantonalnog odbora SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije