KO SDA: Izetbegović vodi iskren dijalog, neposredni je akter dramatičnih događaja

19
Radiosarajevo.ba
KO SDA: Izetbegović vodi iskren dijalog, neposredni je akter dramatičnih događaja
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Bakir Izetbegović

Pregovori o izbornim reformama su u toku, a u Neumu je sa predstavnicima međunarodne zajednice, pored ostalih političara, i Bakir Izetbegović, lider SDA.

Tim povodom oglasili su se iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, a njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

"KO SDA Sarajevo iskazuje punu podršku pregovaračkom timu Stranke demokratske akcije, kojeg u novoj rundi pregovora o izmjenama Izbornog zakona u BiH predvodi predsjednik Bakir Izetbegović.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

SDA je nosivi stub bh. demokratske tradicije, a njen lider Bakir Izetbegović neposredni je akter najdramatičnijih događanja u savremenoj historiji naše domovine. Vjerujemo da to raritetno političko iskustvo pomaže u razumijevanju svih specifičnosti bh. političke zbilje, te da predsjednik Izetbegović vodi iskren i dobronamjeran dijalog.

To je pristup rasterećenja političkih odnosa, obnove društvene kohezije i kretanje ka ekonomskom oporavaku naše zemlje. To nije interes samo Bošnjaka, već svih dobronamjernih građana Bosne i Hercegovine.

SDA i njen predsjednik su odlučni u zaustavljanju daljnje dezintegracije države i spriječavanju njene institucionalne blokade. Taj cilj je nepromjenjiv, nema nikakve skrivene namjere i nije uperen ni prema kojem narodu u BiH. Tom cilju streme i naši međunarodni prijatelji.

KO SDA Sarajevo osuđuje istupe funkcionera Naše stranke koja nema legitimitet, a ni kapacitet za konstruktivno učešće u ovom važnom procesu. Dok se u prisustvu američkih i evropskih posrednika vode iscrpni pregovori o budućem uređenju BiH, predsjednik Naše stranke vrijeme provodi na skijanju.

Bosna i Hercegovina ostaje glavni sadržaj političkog programa Stranke demokratske akcije, a predsjednik Bakir Izetbegović vjeran eksponent njene težnje za funkcionalnom i integrisanom evropskom državom, zemljom slobodnih i ravnopravnih ljudi.

Iza njegovih odluka čvrsto stoji cjelokupno rukovodstvo KO SDA Sarajevo, članstvo i simpatizeri, ali i sve iskrene bh. patriote", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije