KO SDA: Stranke "Trojke" lažu javnost, SDP i NS su u Parlamentu FBiH glasale za ponder

14
Radiosarajevo.ba
KO SDA: Stranke "Trojke" lažu javnost, SDP i NS su u Parlamentu FBiH glasale za ponder
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / SDA

U Predstavničkom domu Federalnog Parlamenta jučer su izglasane izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH. 

Tim povodom oglasili su se iz Stranke demokratske akcije. Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Reakcija Edina Forte, kao i tvrdnja sarajevskog ogranka SDP-a da je izmjena Zakona o pripadnosti javnih prihoda "bahata osveta građanima Sarajeva", netačne su i zbunjujuće te predstavljaju pokušaj pravdanja javnosti u Kantonu Sarajevo za ono što su njihove stranke izglasale u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine.

Zakon je usvojen sa 62 glasa za i osam protiv, dok je pet parlamentarca bilo suzdržano.

Ovakav ishod glasanja je snažna poruka zastupnika iz svih krajeva Federacije BiH o potrebi podizanja standarda stanovništva u mnogo siromašnijim dijelovima tog entiteta, ne bi li se usporili efekti migracija i pražnjenja tih kantona.

Uzimajući u obzir da su u sačinjavaju prijedloga Zakona i njegovom izglasavanju u Parlamentu FBIH učestvovali i zastupnici iz SDP-a i Naše stranke, onda tvrdnje o pokušaju da se srežu krila sarajevskoj "Trojki" zapravo pokazuju da taj koalicioni savez ne funkcionira i da “Trojka” sama sebi reže krila", saopćeno je iz KO SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije