KO SDA: "Forto, Katica i Selimoviću, ako ne možete spriječiti kriminalce, odstupite"

10
Fena
KO SDA: "Forto, Katica i Selimoviću, ako ne možete spriječiti kriminalce, odstupite"
FOTO: Radiosarajevo.ba / Forto, Katica i Selimović

Kantonalni odbor SDA reagovao je na izjavu Edina Forte na press konferenciji da nije spreman i da zato ne može da odgovori na pitanje novinara o sigurnosti u Kantonu Sarajevo je primjer njegove nedoraslosti funkciji koju obnaša, ali i opšte nesposobnosti ove vlade i štetnosti politike koju u Sarajevu provodi tzv. Trojka i njen vlasnik Elmedin Konaković.

U nastavku saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Zastrašujuće je da građani Kantona Sarajevo imaju premijera koji djeluje potpuno nezainteresovan za katastrofalnu sigurnosnu situaciju u Sarajevu u kojem su oružani obračuni, egzekucije, ulična ubistva i bombaški napadi postali svakodnevnica.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Nakon nedavna dva teška ubistva, kao i saobraćajne nesreće - teškog krivičnog djela koje je izvršio presuđeni kriminalac, u proteklih sedam dana u Sarajevu su bačene četiri bombe, a sinoć se na Dobrinji desio i pokušaj otmice.

Napominjemo da je Edin Forto postao premijer u ime tzv. Trojke zahvaljujući “preletačima” tj. kupovinom ruku zastupnika iz drugih stranaka poput Aljoše Čampare. Ne iznenađuje što je takav projekat potpuno neuspješan jer im skupštinsku većinu drže plaćene ruke koje su sve vrijeme mandata morali dodatno hraniti i umjesto na rad i projekte vrijeme su trošili na čuvanje kupljene labave skupštinske većine.

Stoga, ponovo pozivamo Edina Fortu, NIP-ovog ministra Admira Katicu - Tegeltijinu desnu ruku, kao i tri godine neocijenjenog komesara policije KS Nusreta Selimovića da obezbijede sigurnost građanima Sarajeva. Neka prekinu obračune kriminalnih narko grupa u Kantonu Sarajevo i neka spriječe divljanje kriminalaca na ulicama koji ugrožavaju živote naše djece i živote svih građana Sarajeva.

Ako bar toliko nisu sposobni uraditi onda neka odstupe, neka se riješe tereta koji nisu u stanju nositi i prepuste svoja mjesta onima koji su spremni preuzeti odgovornost i Sarajevo učiniti sigurnim gradom za život", navodi se u saopćenju KO SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije