Forto objavio fotografije lošeg stanja u Domu mladih, Delić: 'Nećemo sanirati...'

7
Radiosarajevo.ba
Forto objavio fotografije lošeg stanja u Domu mladih, Delić: 'Nećemo sanirati...'
Foto: Facebook/Edin Forto / Dom mladih Skenderija

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto objavio je na svojoj Facebook stranici fotografije Doma mladih koje je u katastrofalnom stanju te je obećao da će se stanje poboljšati.

"Sa direktorom KJP Centar Skenderija Damirom Petrinićem u obilasku kulturno-sportskog centra. Ovo je nekoliko fotografija dijela Doma mladih. Za neke konkretne korake u kulturi i sportu, potrebno je krenuti od sanacije. Zatečeno stanje ćemo ne samo sanirati nego i vratiti u funkciju", naveo je Forto.

Njegova posjeta Skenderiji je uslijedila nedugo nakon što je smijenjen direktor ovog centra Amer Kapo. On je 2016. kao kadar SBB-a izabran za direktora.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Radnici su se protivili njegovoj smjeni smatrajući da je dobro radio, dok je aktuelna Vlada ipak odlučila da ga smijeni. 

Inicijativom samostalnog zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Damira Nikšića Centar Skenderija je u septembru prošle godine proglašena arhitektonskim i kulturnim naslijeđem prvog reda.

Adnan Delić, ministar privrede KS, komentirao je objavu te poručio da neće obnoviti Dom mladih.

"Premijeru nećemo sanirati, pravit ćemo na novo", poručio je Delić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije