Forto objavio fotografije lošeg stanja u Domu mladih, Delić: 'Nećemo sanirati...'

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

PARTIZANSKI POKOLJ BOSNJAKA NEVESINJA 14.02.1945

U Nevesinju je u ponedjeljak prvi put obilježena godišnjica masovnog zločina nad bošnjačkim stanovništvom kojeg su počinile jedinice Narodno oslobodilačke vojske Jugoslavije (NOVJ) u februaru 1945. godine. – Tog 14. februara masovnim egzekucijama i pojedinačnim ubistvima u gradu i širem području, partizanske jedinice ubile su više od 300 ljudi, a tačan broj, zbog stega komunističkog režima, nikada nije utvrđen – saopćeno je iz Muftijstva mostarskog. Komemorativnom skupu, koji je održan u gradskom haremu na mjestu jedne od masovnih grobnica, prisustvovalo je nekoliko desetaka Bošnjaka porijeklom iz Nevesinja, a učenje prigodnih sura i dove predvodio je mostarski muftija Salem ef. Dedović. – Ovaj zločin je sistematski prešućivan, ostao je van stranica službene historije, uostalom kao i brojni drugi masovni zločini i stratišta na kojima su stradavali Bošnjaci u svojoj novijoj historiji. Bila je to jedna od teških i tragičnih epizoda stradanja nevesinjskih Bošnjaka, svih životnih dobi, među njima jako puno mladog svijeta, žena i djevojaka, mučki pogubljenih, u egzekucijama Desete hercegovačke udarne brigade NOVJ-a – istaknuo je muftija. Podsjetio je da je vrhunac egzekucija bio kod sela Kričanje u Podveležju gdje je ubijeno oko 115 ljudi. – Porodicama žrtava nikada nije dozvoljeno da dostojno pokopaju svoje nevino ubijene članove, pod strogim mjerama zabrane ostavljeno im je da ih u aprilu 1945. godine, prepoznaju i na licu mjesta pokopaju. Bez dostojanstvenog ukopa, bez dženaze, bez mezara, bez ikakve prilike da ih se ikada ekshumira i prema propisima vjere ukopa u lokalna mezarja odakle su poticali – kazao je muftija Dedović.Dodao je kako je najmanje što sadašnje generacije mogu učiniti u znak trajnog sjećanja na sve njih, smjerno učenje Kur'ana i dova kako samozaborav ne bi posve nadvladao cijeli događaj i postojanje nevinih žrtva, dodaje se u saopećnju.

Komentar

Nista Forto posalji te mlade u KP Dom na oporavak

.

Ne govori se uzalud da ovi ne mogu ni okrečiti ono što su oni do rata napravili.

Bos-Sa

Prije g.Kape bio je onaj iz SDA,koji nije nista radio,ostavio dugove i glumio statistu i .....pojeo “vuk magarca” nije odgovarao

Seronje

Ovo je prioritet svih prioriteta da se napravi WC. Koliko samo mogu srati ovi političari.

B

Klasičan Fortin populizam. Umjesto da se kao predsjednik vlade KS stidi stanja u Domu mladih on to prvo fotka , objavi u medijima i kao pojavljiva se kao spasilac. Hahahahaha...............koji debil !

Gost

Prvo ispitati prethodne direktore i utvrditi gdje je isao novac, jer nije moguce da se nije u Skenderiju nista ulagalo. I treba Skederiju obnoviti, simbol ovog grada, a NE IZGRADITI, jer ovaj bolesnik pod izgradnjom podrazumijeva podici kakav dobar neboder, treba nesto i zaraditi zar ne.

/ Najnovije