Amer Kapo, direktor Centra Skenderija: Dragi prijatelji, sutra ću biti smijenjen

6
Radiosarajevo.ba
Amer Kapo, direktor Centra Skenderija: Dragi prijatelji, sutra ću biti smijenjen
Foto: Privatni album / Amer Kapo

Za srijedu je zakazana sjednica na kojoj ću vjerovatno biti razriješen dužnosti Amer Kapo, direktora KJP "Centar Skenderija" Sarajevo.

Na svom Facebook profilu večeras se oglasio upravo direktora KJP "Centar Skenderija".

Njegovu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

"Dragi prijatelji, za sutra je zakazana sjednica na kojoj ću vjerovatno biti razrješen dužnosti direktora KJP "Centar Skenderija" Sarajevo.

Bilo je to za mene izuzetnih šest godina, šest godina života ispunjenih izazovima, problemima, stresovima ali važnije od svega godina ispunjenih sa radošću , osmjesima, srećom i zadovoljstvom nakon svakog uspješnog projekta koji smo kao tim pružili građanima našeg grada a i cijele Bosne i Hercegovine.

Kada sam u februaru 2016. godine sa svojih tada 30 godina imenovan za direktora Centra Skenderija, na računu preduzeća je bilo 0 KM, radnicima (ukupan broj 111) su kasnile dvije plaće, roditelje mi je na adresu kao odgovornom licu dočekao dopis porezne uprave o dugu od 1 milion KM za poreze i doprinose iz perioda 2014-2016 godine, kao i mnoštvo tužbih prema preduzeću koje su pristizali na naplatu.

Objekat koji je svakako star bio je u zapuštenom stanju i bez ikakve opreme s kojom bi bili konkurentni na tržištu.

Danas je "Centar Skenderija" stabilno preduzeće u kojem je uposleno 94 radnika sa redovnim platama, bez duga prema poreznoj upravi, sa većinski isplaćenim tužbama i što je još važnije bez ijedne tužbe izazvane mojim odlukama u prethodnih šest godina.

Centar Skenderija sada takođe posjeduje opremu sa kojom u budućnosti može postati trzišni lider u regionu u mnogim oblastima.

Iskreno najviše od svega sam ponosan na projekat Zimska čarolija na Skenderiji koju smo kao kolektiv (Centar Skenderija zaista ima izuzetne radnike) pripremili našem gradu i koju je samo u decembru posjetilo preko 100.000 građana.

Naravno ništa ovo ne bi bilo moguće bez podrške zastupnika, premijera i ministara u prethodnih šest godina koji su zaista većinu naših ideja podržali u skladu sa mogućnostima Kantona Sarajevo.
Zaista sam sa svima imao korektan odnos i hvala im na tome.

Centar Skenderija će i u godinama koje dolaze biti lider u pružanju novih i raznovrsnih usluga jer nijedan pojedinac pa tako ni ja pa ni grupa ljudi nije veći od simbola grada koji je mnogima uticao na živote u posljednjih 50 godina.

I na kraju od srca vam hvala za svu podršku koju ste mi pružali u prethodnih šest godina u cilju vraćanja starog sjaja simbola ovog grada", napisao je Kapo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije