! / Amer Kapo: Sa "Zimskom čarolijom" smo poslali lijepu priču u region i Europu

06. 12. 2021. u 17:58:00 A. S.

Shares: 0

Krajem novembra u Sarajevo je na platou KJP Centar Skenderija otvorena nova "Zimska čarolija", koja unatoč pandemiji i brojnim restrikcijama svim posjetiteljima nudi raznoliki sadržaj.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba posjetila je Skenderiju i razgovarala sa direktorom KJP Centar Skenderija Amerom Kapom.

"Pripreme su počele još od početka godine, kada smo krenuli u nabavljanje oprema. Skenderija je sada u vlasništvu KJP Centra Skenderija i na to smo ponosni. Ledena ploha od 2.500 metara kvadratnih i sigurno je najveće klizalište na otvorenom u regiju, a među najvećim u Europi, odmah iza Beča i Moskve", priča nam Kapo. 

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: "Zimska čarolija" na platou KJP Centra Skenderija

U subotu Zimsku čaroliju na Skenderiji je posjetilo više od 15.000 posjetilaca, dok je broj osoba na klizalištu tokom dana bio 1.087.

"Ove godine smo pored klizališta napravili novu atrakciju - ledeni tobogan, koji je visine šest i po metara, a dužine 30 metara. Time smo obogatili cijelu ovu čarobnu priču. Prije dvije godine, na prvoj "Zimskoj čaroliji", predstavili smo najljepše dekoracije koje su još u funkciji, a postavljeni su i ove godine. Da bismo sve učinili zanimljivijim, ove godine smo nabavili i nove, tako da svi posjetitelji imaju šta vidjeti na platou Centra Skenderija u naredna dva mjeseca", dodao je Kapo.

Foto: Privatni album: "Zimska čarolija" na platou KJP Centra Skenderija

Ove godine je predviđeno da "Zimska čarolija" traje do 31. januara, tako da sve Sarajlije i turisti mogu uživati u atrakciji koja se nalazi u samom centru glavnog grada BiH.

"Mi idemo dalje, jer nas čekaju nova iskušenja, ali i izazovi. Tako ćemo u dvorani "Mirza Delibašić" organizirati Sajam privrede, od 9. do 11. decembra, dok ćemo, u zavisnosti od situacije s pandemijom, pred Novu godinu otvoriti Novogodišnju dječiju igraonu. To bi trebao biti šlag na sve naše aktivnosti u ovom zimskom periodu", podvukao je Amer Kapo, direktor KJP Centar Skenderija za portal Radiosarajevo.ba.

Zimska čarolija na Skenderiji - undefined

Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Amer Kapo


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (11)