Vlada FBiH imenovala: Članovi UO Zavoda Pazarić su Sulejman Haljevac i Amer Kapo

6
Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH imenovala: Članovi UO Zavoda Pazarić su Sulejman Haljevac i Amer Kapo
Foto: Vlada FBiH / Sjednica u Mostaru

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je održala sjednicu u Mostaru.

Vlada je dala saglasnost na Rješenje o razrješenju predsjednika i članova Nadzornog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine - Pazarić, zbog isteka privremenog imenovanja, koje je donio federalni ministar rada i socijalne politike.

Potom je data saglasnost i na Rješenje federalnog ministra rada i socijalne politike o imenovanju Anele Čović za predsjednicu, a Ankice Tvrtković i Izeta Ramića za članove Nadzornog odbora ovog zavoda.

Danas je saglasnost data i na Rješenje o razrješenju i privremenom imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine - Pazarić, koje je također donio resorni federalni ministar.

Na ove dužnosti su, na period do najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja konkursne procedure, imenovani Erna Dželilović (predsjednica), Pamela Kapetanović-Goluža, Muamer Kulelija, Sulejman Haljevac i Amer Kapo (članovi).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije