Vlada FBiH razriješila upravne odbore KCUS-a i SKB u Mostaru!

0
Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH razriješila upravne odbore KCUS-a i SKB u Mostaru!
Foto: Vlada FBiH / Sa sjednice u Mostaru

Federalna vlada je, zbog isteka perioda na koji su imenovani, razriješila predsjednika i članove Upravnog odbora Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, te imenovala privremeni UO.

U privremen upravni odbor imenovani su Branka Galić (predsjednica), Zvonko Landeka, Marina Bera, Edin Obradović, Vesna Brkić, Stana Rotim, Fila Raguž, Ružica Biloš, Snježana Marić, Nedžad Hadžić i Petar Radoš (članovi).

"Zbog istog razloga razriješen je i Upravni odbor Univerzitetsko-kliničkog centra Sarajevo, te imenovan privremeni kojeg čine Jasmin Kapetanović (predsjednik), Dželaludin Junuzović, Teufik Orahovac, Amer Ovčina, Feriha Hadžagić - Čatibušić, Samir Muminović, Diana Štimjanin-Kolđo, Nusret Popović, Dalibor Kolak, Amra Karić i Ankica Kolar-Jurčević", saopćeno je nakon sjednice Vlade FBiH održane u Mostaru.

Oba ova upravna odbora imenovana su na period od 60 do 90 dana.

Ovo nisu bila jedina kadrovska rješenja o kojima je danas raspravljala i odlučivala Vlada.

Nakon što je dala saglasnost za razrješenje vršioca dužnosti članova Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH, Vlada je dala saglasnost na imenovanje Igora Živka za predsjednika, a Mehmedalije Hadžovića, Adise Omerbegović Arapović, Marija Gadžića, Sejfudina Krnjića, Zorana Zeljke i Saliha Dedića za članove ovog nadzornog odbora, na period od pet godina.

"Danas je donesena i Odluka o davanju saglasnost na odluke Upravnog odbora Federalne novinske agencije o imenovanju Elmira Huremovića za direktora i Ilije Muse za zamjenika direktora ove javne ustanove, na mandatni period od četiri godine", saopćeno je iz Vlade.

Nadzornom odboru RMU Banovići data je saglasnost za razrješenje vršilaca dužnosti članova Uprave ove firme zbog isteka perioda na koji su imenovani.

Na pozicije v.d. članova Uprave RMU Banovići bit će imenovani Fadil Kudumović (direktor), Elvir Jamaković (izvršni direktor za tehničke poslove), Damir Mrkonjić (izvršni direktor za investicije i razvoj novih djelatnosti), Jasmina Husić- Mujić (izvršna direktorica za pravne i kadrovske poslove) i Ibrahim Demirović (izvršni direktor za ekonomske poslove), na period najduže do šest mjeseci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije