Nju je smijenio Stanivuković: Jelena tvrdi "nije bilo razloga"

3
Radiosarajevo.ba
Nju je smijenio Stanivuković: Jelena tvrdi "nije bilo razloga"
Foto: ATV / Jelena Kurtinović

"Nema konkretnog razloga za moju smjenu, niti sam ja nešto pogrešno radila, ali očigledno je da se politika do te mjere umiješala u rad Centra za predškolsko vapitanje, da se već nekoliko puta u zadnjih pola godine mijenjaju direktori."

Poručila je ovo bivša v.d. direktorica ovog Centra Jelena Kurtinović, komentarišući svoju smjenu s te funkcije, piše atvbl.com.

Napomenula je da je bila imenovana na pola godine od novembra 2020. godine.

"Odluka gradonačelnika je takva i neću da u to ulazim koliko je zakonita ili ne", kazala je Kurtinović i naglasila da je ova odluka pokazala kako najava nove administracije da se “neće dirati ljudi koji su pošteno i čestito radili svoj posao” očigledno nije tačna.

"Ustanova nikako ne može da krene naprijed, jer je u zadnjih pola godne zbog politike došlo do nekoliko promjena direktora", kazala je ona i dodala da kada je pozvana na današnji sastanak nije ni slutila da će imati ovakav ishod.

"Danas sam koristila slobodan dan koji po zakonu imam zbog slave, ali pozvana sam da dođem na sastanak u Gradsku upravu. Rečeno mi je da je tema sastanka usaglašavanje za potpisivanje pojedinačnog kolektivnog ugovora za zaposlene u Centru za predškolsko vaspitanje. To je izuzetno bitno, pa sam odlučila da prekinem slobodne dane da dođem na sastanak", reka je ona.

Dodala je da je poslije govora o kolektivnom ugovoru uslijedio kraći uvod oko promjena koje, kako kaže, uključuju i njenu smjenu.

"Nema konkretnog razloga za smjenu, niti argumenata. Revizija nije bila kod nas, niti bilo ko od eksperata i stručnjaka. Nije bilo prijava, niti bilo čega drugog da bi to sada moglo biti uzrok smjene, vidi se da je u pitanju politička odluka", navela je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije