Reakcija / Schmidt kakvog do sada nismo vidjeli: Ovo neće ovako završiti...

21. 10. 2021. u 17:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Novi visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt oštro je reagovao nakon jučerašnje posebne sjednice NSRS u Banjoj Luci.

Podsjetimo, Narodna skupština RS jučer je sa 43 glasa 'za' usvojila Prijedlog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima kojim se planira osnivanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva RS.

Schmidt je ta, ali i brojne druge najave, koje ovih dana dolaze iz manjeg bh. entiteta, oštro osudio.

"Zašto da ljudi i njihovo zdravlje ispaštaju zbog političkih igara? Vrlo sam strog i moram da kažem da se ovo ovako neće završiti", kazao je Schmidt u intervju za Al Jazeera Balkans.

"Ovo je veoma ozbiljan napad na integritet države Bosne i Hercegovine onakve kakva je ona uređena, dogovorena i postoji na osnovu Dejtonskog mirovnog sporazuma", dodao je visoki predstavnik.

Dodao je da se o spornim pitanjima i problemima treba razgovarati, a 'ne koristiti to za razaranje funkcionalne države'.

Podsjetimo, Schmidt je jučer preko OHR izdao saopćenje u kojem poziva NSRS da ne usvoji 'Zakon o lijekovima' pozivajući ih da "se ne rizikuju životi i dobrobit svih građana BiH".

Milorad Dodik je nakon posebne sjednice kazao kako njemu i njegovim saradnjicima saopćenja Schmidta ne predstavljasju ništa i "da je on za njih obični građanin".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (18)