Christian Schmidt održao sastanke u sjedištu NATO-a

4
Radiosarajevo.ba
Christian Schmidt održao sastanke u sjedištu NATO-a
Foto: OHR / Schmidt danas boravio u sjedištu NATO saveza u Bruxellesu

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt održao je danas u sjedištu NATO saveza u Bruxellesu sastanak sa generalnim sekretarom NATO-a Mirceaom Geoanaom i državnim tajnikom u Saveznom ministarstvu vanjskih poslova Njemačke Miguelom Bergerom, saopćeno je iz OHR-a.

Također, visoki predstavnik Schmidt boravio je i u Parizu gdje se sastao sa generalnim sekretarom Ministarstva za Europu i vanjske poslove Francuske Francoisom Delattreom.

Podsjetimo, Schmidt se danas preko zvanične stranice OHR-a oglasio saopćenjem u kojem je ukazao da je "osporavanje nadležnosti i rada Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH – opasan i nepotreban rizik po živote i dobrobit svih građana BiH".

Nastavak kreditne linije - Stambeni krediti za mlade i uspješnog poslovanja Union banke

Nastavak kreditne linije - Stambeni krediti za mlade i uspješnog poslovanja Union banke

Time je pozvao NSRS da ne usvaja Prijedlog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima kojim se planira osnivanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva RS.

Ipak, u NSRS ga nisu poslušali te su sa 43 glasa 'da' usvojili Prijedlog zakona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije