! / Schmidt o najavama Dodika: Bit ću veoma jasan - ovo je ozbiljan napad

21. 10. 2021. u 15:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Visoki predstavnik u BiH, Christian Schmidt, u Briselu je za Al Jazeeru komentarisao najavu Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a, da će povući saglasnosti tog entiteta za formiranje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kao i da će zabraniti rad Obavještajno bezbjednosne agencija i SIPA-e, u tom entitetu.

"Ovo je veoma ozbiljan napad na integritet države BiH - onakve kakva je uređena, dogovorena i postoji u okviru Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Bit ću veoma jasan - pravo RS kao entiteta unutar BiH da ostvaruje prava niko ne osporava. Dakle, argumentacija kakva je, da bi se zaštitita prava RS, neophodno je prekršiti prava države - apsolutno je pogrešno.

Ako postoje problemi ili sporna pitanja, neophodno je razgovarati o njima. Ko je nadležan za koju rijeku ili jezero - razgovarajmo o tome, nemojmo to koristiti za razaranje funckionalne države", poručio je Schmidt.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (6)