RS / Šarović se ogradio od Dodikove izjave o nedolasku srpskih poslanika na sjednicu

19. 09. 2021. u 15:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kazao je danas kako ne postoji nikakav zajednički formalni dogovor parlamentarnih stranaka iz RS oko neučestvovanja na sutrašnjem zajedanju Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine "tako da niko nije ovlašten da govori u ime svih parlamentarnih stranka i njenih klubova, pa ni u ime SDS-a koji će se i u ovoj situaciji ponašati principijelno".

Šarović je ovo kazao komentarišući izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da niko od Srba 20. septembra neće ići na sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, prenosi portal N1.

"Pametno bi bilo da se o ovoj delikatnoj situaciji oko sutrašnjeg zasjedanja, razgovaralo u okviru parlamentarnih stranaka i klubova i tražilo zajedničko i najbolje rješenje jer na dnevnom redu su plate za više od 7.000 državnih službenika i uposlenika koji rade u zajedničkim institucijama i koji primaju plate i naknade iz Budžeta institucija BiH, ali takvog razgovora nije bilo“, naveo je Mirko Šarović.

Upozorio je da šteta svake vrste po interese entiteta rs i njenih građana, ukoliko se ne nađe odgovarajuće rješenje, može biti ogromna.

"Rješenja koja se državnim službenicima i uposlenicima posljednjih dana nude od pojedinaca ali ne i institucija su parcijalna i nedovoljno utemeljena", kazao je Mirko Šarović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (6)