Sarajevski DF podržao Komšića: Gledamo malo šire od svojih kolega

Radiosarajevo.ba
Sarajevski DF podržao Komšića: Gledamo malo šire od svojih kolega
Foto: B.Š./DF / Pres konferencija

Odluka Demokratske fronte da uđe u koaliciju sa probosanskim strankama  i uspostavi vertikalu vlasti od državnog do kantonalnog nivoa odražava bit postojanja Demokratske fronte, a to je prije svega borba za opstanak države i njeno pozicioniranje u euroatlanskim savezima naprednih demokratskih i građanskih društava, saopćeno je iz Kantonalnog odbora DF-a Sarajevo.

„Da, spremni smo žrtvovati partiju, lične interese, odbaciti sujetu i pogledati malo šire od političkih slijepaca i diletanata koji ne vide dalje od nekoliko kantonalnih fotelja i Republike Sarajevo, jer Bosna i Hercegovina nije od Ferhadije do Marin-Dvora“, kazali su.

Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo pruža punu podršku predsjedniku Komšiću i potvrđuje svoju opredjeljenost da u punom kapacitetu participira u formiranju nove parlamentarne većine na svim nivoima.

„Sve dok nova vlada na odgovorne pozicije bude imenovala stručne i sposobne kadrove, ako se odupre porivu za bespotrebno gomilanje administracije, nepotizmu i drugim oblicima izigravanja zakona i definiranih procedura, imat će našu podršku. U protivnom, DF se neće libiti da sruši i novu Vladu“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije