Damir Marjanović za RSA: Nema dileme koju ću većinu podržati u Skupštini KS

E. H.
Damir Marjanović za RSA: Nema dileme koju ću većinu podržati u Skupštini KS
Radiosarajevo.ba / Damir Marjanović

Prije početka današnje sjednice Skupštine KS iskoristili smo priliku da razgovaramo s nezavisnim zastupnikom Damirom Marijanovićem.

Pitali smo ga da li će podržati najavljenu novu kantonalnu većinu (SDA-SBB-DF).

"Uopće nemam upitnik po tom pitanju. Nezavisni sam zastupnik do kraja svog mandata, nemam namjeru da se priklanjam niti jednoj stranci, a radit ću na realizaciji onih 300 mjera koje je usvojila šestorka, a posebno onih u domenu obrazovanja. Mi i dalje imamo skupštinsku većinu, još se ništa nije promijenilo, a ja sam i dalje dio te većine", kazao nam je Marjanović.

Dodao je da zna kako je bilo spekulacija u posljednje vrijeme.

"Nemojte imati upitnik nad glavom. Držim se principa koji su usvojeni na početku i više puta sam pokazao da mi je mnogo bitnije ono što je dogovoreno i obećano glasačima nego stranke. Ali znam da je priča takva kakva jeste, ljudi vole špekulirati. Međutim dajte da razbijemo tu priču, tu sam gdje jesam, sad za sad smo u poziciji. Ako se većina promijeni bit ćemo u opoziciji i raditi ono što smo obećali građanima", kazao je Marjanović u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije