Saopćenje / Zajednička izjava pet ambasada: Posvećeni građanima, a ne strankama

16. 12. 2019. u 15:13:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke i Italije uputili su javnosti zajedničku izjavu u vezi s najavljenom rekonstrukcijom Vlade KS.

U svjetlu nedavnih prijedloga političkih lidera za smjenom Vlade Kantona Sarajevo, ponavljamo da smo posvećeni građanima BiH i reformama koje će njima pomoći, a ne bilo kojoj političkoj stranci ili grupaciji. Politike i političare treba cijeniti prema načinu na koji odgovaraju na zahtjeve građana za boljim vlastima, ekonomskim reformama, borbom protiv korupcije i za poštivanjem ljudskih prava. U prethodnih 12 mjeseci uvjerili smo se da je koaliciona vlada imala jasnu i pozitivnu viziju o tome kako unaprijediti život građana”, stoji u izjavi.

Ističe se da su spremni na saradnju sa svima koji pokažu aktivnu i jasnu predanost promjenama s ciljem bolje političke i socijalne klime širom zemlje.

BiH su potrebni političari koji su dorasli zadacima sa kojima se zemlja suočava, a mi ćemo nastaviti pružati podršku onima koji su odlučni da se sa istima suoče na efikasan način”, zajednička je izjava pet ambadada.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA