BiH / Radončić: Ja sam preživio pravo lice Bakira Izetbegovića

27. 11. 2020. u 21:46:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 308

Predsjednik Saveza za bolju budućnost(SBB) Fahrudin Radončić gostovao je u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića gdje je govorio o aktuelnim političkim pitanjima, participiranju u vlasti, SDA i Bakiru Izetbegoviću.

On je istaknuo da SBB ne može istupiti Vladu FBiH jer bi to značilo prepuštanje Vlade HDZ-u.

Radončić je poručio SDA-u, HDZ-u i DF-u da formiraju Vladu FBiH jer je SBB talac političke situacije.

SBB neće biti u novoj vladi Kantona Sarajevo, ali ni u vladama Posavskog kantona, Tuzlanskog kantona i Zeničko-dobojskog kantona, rekao je on.

Na pitanje o tvrdnjama Milorada Dodika da su Dragan Čović i Bakir Izetbegović dogovorili treći entitet, Radončić je odgovorio da on ne može reći kako više vjeruje Dodiku nego Izetbegoviću te da ne može reći da je to istina, jer takve tvrdnje nije čuo ni od Dodika, ni od Čovića, a ni od Izetbegovića.

Na pitanje Hadžifejzovića o izjavi Bakira Izetbegovića da će ga Denis Zvizdić tek upoznati on samtra da takva izjava ne leži demokratskom političaru.

"A znam šta to znači i kakva je to prijetnja. Sve sam to proživio. Izetbegovićeva izjava nije samo poruka Zvizdiću, nego svima. Ja sam preživio njegovo pravo lice. Zvizdić ima sreću što Izetbegović nikada nije bio slabiji. Polomio je zube i na meni i na SBB-u", kazao je Radončić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)