Radončić o Dodikovim izjavama za treći entitet: Bakir mora reći šta je istina!

14
Radiosarajevo.ba
Radončić o Dodikovim izjavama za treći entitet: Bakir mora reći šta je istina!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Fahrudin Radončić

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, na svojoj Facebook stranici objavio je reakciju nakon gostovanja Milorada Dodika u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića, o navodima da je "će biti treći entitet" te da je to "dogovor Izetbegovića i Čovića".

Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti:

"Bakir mora reći šta je istina: Sinoć je predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, gostujući kod Senada Hadžifejzovića, u lice bh. javnosti izgovorio i dva puta ponovio iznimno tešku rečenicu da postoji tajni dogovor između Izetbegovića i Čovića, kojem je obećan treći entitet!?

SDA je u mnogo prilika svojim saopćenjima reagirala na mnogo manje optužbe Milorada Dodika, koji je jučer izgovorio i desetak teških političkih diskvalifikacija i insinuacija na račun Bosne i Hercegovine i Bošnjaka.
Zato treba postaviti politički nužno pitanje: Bakire, šta je istina?

Ovo pitanje nije lično i siguran sam da svakog građanina BiH sudbinski zanima cijela istina.

Nikada nisam bio pristalica da političko Sarajevo reagira na svaku Dodikovu provokaciju i tako dodatno podiže tenzije, ali ovo je veoma ozbiljno i tragično, ukoliko sadrži i zrno istine", napisao je Radončić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije