Radončić: Četvorka da što prije preuzme Vladu KS, imat će podršku

7
Radiosarajevo.ba
Radončić: Četvorka da što prije preuzme Vladu KS, imat će podršku
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Fahrudin Radončić

Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost (SBB) komentirao je na Instragramu rezultate lokalnih izbora, uputivši kritike na račun koalicionog partnera, Stranke demokratske akcije (SDA).  

Podsjetio je da SBB nije imao promotivne aktivnosti za ove izbore te da na glasačkim listićima, uz naziv stranke nije bilo napisano njegovo ime. Također, okako je kazao, odbili su opciju da imaju zajedničke kandidate sa SDA.

"To je bila politički legitimna odluka nakon mog povlačenja s mjesta ministra sigurnosti BiH. SDA je, kako bi se lošem đaku reklo u osnovnoj školi, promašila temu, ili, bolje rečeno, metu", naveo je Radončić, kazavši da su o njemu plasirane najprizemnije laži. 

"S druge strane, Konaković, Nikšić, Kojović i Hadžibajrić su s puno truda i rada na terenu, pokazali veliki dinamizam i napravili veliki rezultat. Stoga zaslužuju čestitke i priznanje da su uspjeli u nečem doskora nemogućem - da spriječe brutalnu izbornu krađu. Što se SBB-a tiče, mi nastavljamo samostalnim putem. Očekujemo da „četvorka“ što prije preuzme Vladu Kantona Sarajevo, i to, što je obostrano razumljivo, bez ministara SBB-a u njoj, ali s podrškom naših zastupnika, ukoliko im u Skupštini KS eventualno ili ponekad zatreba.

Javnost je, kako kaže Radončić, posljednjih godina prisustvovala nevjerovatnim atacima SDA mašine protiv njega i sada raduje činjenica da im to nije pomoglo da naprave pobjedu.

"Nažalost, sada će to, vjerovatno, činiti onima koji su im, nakon lokalnih izbora, postali veći trn u oku. No, ta proždrljiva mašina je definitivno polomljenih zuba i bit će sve slabija i slabija. Na kraju, uoči izbora sam rekao da će ovi lokalni izbori biti početak kraja feudalnog i porodičnog vladanja nad Bošnjacima", kazao je Radončić 

Prema njegovim riječima, bitka se nastavlja.

"Ai sada je mnogo, mnogo lakše. Drugi preuzimaju teret i treba im iskreno poželjeti uspjeh na tom dugom i izazovnom putu, "zaključio je Radončić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije