Glasao i Radončić: Ne očekujem promjene na ovim izborima

2
Radiosarajevo.ba
Glasao i Radončić: Ne očekujem promjene na ovim izborima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Fahrudin Radončić

Fahrudin Radončić, lider SBB-a, glasao je na biračkom mjestu u Vogošći.

U izjavi novinarima nakon glasanja kazao je da želi vjerovati da građani učestvuju u jednoj poštenoj aktivnosti "do trenutka, naravno, kad počne nepošteno brojanje glasova".

"Stoga, očekujem da će Skupština BiH donijeti nove zakone i da ćemo 2022. godine imati izbore koji će pokazati istinsku volju građana, a ne inžinjering i opću praksu kakvu smo i ranije viđali, a bojim se da ćemo je vidjeti i danas", dodao je Radončić.

Odgovarajući na pitanje novinara, Radončić je rekao da ne očekuje nikakve promjene na ovim izborima.

"Stranke koje vladaju su se potrudile da imamo glasačke listiće bez posebne numeracija, bez ozbiljnog suhog žiga, bez ozbiljne provjere i stoga bit će isto. Ali ja mislim da od današnjeg dana, od večeras, kada građani budu vidjeli da ništa ne mogu promijenti na ovaj način, kreće ozbiljna utakmica za 2022. godinu, kada u političku penziju moraju otići porodične dinastije i jedan feudalno familijarni način vladanja", poručio je Radončić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije