Radončić: Veliki dan za SAD, ali i za našu zemlju

3
Radiosarajevo.ba
Radončić: Veliki dan za SAD, ali i za našu zemlju
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Fahrudin Radončić

Joe Biden novi je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, čestitke ne prestaju da stižu sa svih strana. Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić oglasio se na svojoj Facebook stranici i uputio čestitiku.

"Joe Biden preuzima liderstvo u najmoćnijoj državi svijeta. Veliki dan za SAD, ali i našu zemlju. Za njega nema nepoznanica ko je ko u regionu i ko su posljednjih decenija i godina bili civilizacijski pozitivci i negativci.

Osjećaj sigurnosti se napokon vraća. Biden je dokazano političar kontinuiteta i pažnje prema onome šta se zbiva u ovom dijelu Evrope.

Također, SAD dobija vođu koji će predsjedničkoj funkciji vratiti adekvatan političko-diplomatski vokabular, manire, intelektualizam i osjećaj za delikatnost u javnim nastupima. To se s pravom očekuje od predsjednika SAD-a.

Treba sačekati i da svojom mudrošću ujedini polarizovanu Ameriku i vrati je na čelo slobodnog demokratskog svijeta.

I, istovremeno, kako je to sa svojim timom činio i ranije, pomogne državama poput Bosne i Hercegovine na putu unutrašnjeg pomirenja, regionalne tolerancije, euroatlanskih integracija i bržeg ekonomskog i demokratskog razvoja", poručio je Radončić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije