Profesorica koja skandalozno poredi 1. mart i 9. januar: Studenti traže sankcije za Sabinu Silajdžić

59
Radiosarajevo.ba
Profesorica koja skandalozno poredi 1. mart i 9. januar: Studenti traže sankcije za Sabinu Silajdžić
Foto: Prtscr / Youtube / Sabina Silajdžić

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) će u ponedjeljak, 22. januara, dostaviti prijavu Univerzitetu u Sarajevu (UNSA) protiv profesorice Sabine Silajdžić, sa zahtjevom za pokretanje postupka pred Etičkim savjetom Univerziteta, ograđivanje od sporne izjave profesorice Univerziteta u Sarajevu - Ekonomskog fakulteta, te na dalje postupanje.

"Ovakve izjave značajno su narušile ugled najveće i najznačajnije visokoškolske ustanove, Univerziteta u Sarajevu.

Naišle su na žestoku osudu javnosti među kojom je i studentska populacija, a onda i roditelji poginulih studenata, rodbina i prijatelji uposlenika, profosora i nenastavnog osoblja koji su svoje živote i zdravlje izgubili braneći Republiku Bosnu i Hercegovinu, tada već međunarodno priznatu državu koja je upravo nakon tog 1. marta izabrala put nezavisnosti", saopćeno je iz SPUS-a. 

Oglasio se ministar Lakić: 'Dajemo sve od sebe da dođemo do rudara'

Oglasio se ministar Lakić: 'Dajemo sve od sebe da dođemo do rudara'

Sabina Silajdžić, doktorica ekonomskih nauka, vanredna profesorica na sarajevskom Ekonomskom fakultetu, objavila je kontroverzne stavove na društvenim mrežama tekst pod nazivom "Obraćanje 'pro-bosanskim snagama' – propitivanje i svjedočenje istini", koji je odmah po objavi snažno odjeknuo u medijima.

U jednom dijelu teksta Silajdžić navodi "Slavite 1. mart, a smeta vam 9. januar. Jedan je trn u oku, drugi žig na ranu", zbog čega je uznemirila bh. javnost.

/ Anketa

Da li Sabina Silajdžić treba ostati profesorica Univerziteta u Sarajevu?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (59)

/ Povezano

/ Najnovije