Oglasio se i ugledni bh. novinar: "Ovo pisanje profesorice Silajdžić je - pisanje 'uz vjetar'"

52
Radiosarajevo.ba
Oglasio se i ugledni bh. novinar: "Ovo pisanje profesorice Silajdžić je - pisanje 'uz vjetar'"
Foto: Kolaž / Sabina Silajdžić, Adnan Rondić

Sabina Silajdžić, doktorica ekonomskih nauka, vanredna profesorica na sarajevskom Ekonomskom fakultetu, objavila je kontroverzne stavove na društvenim mrežama tekst pod nazivom "Obraćanje 'pro-bosanskim snagama' – propitivanje i svjedočenje istini", koji je odmah po objavi snažno odjeknuo u medijima.

U jednom dijelu teksta Silajdžić navodi "Slavite 1. mart, a smeta vam 9. januar. Jedan je trn u oku, drugi žig na ranu", zbog čega je uzburkala bh. javnost.

Na njene kontroverzne tvrdnje reagovao je i Adnan Rondić, novinar Al Jazeere Balkans.

Gol za Željezničar: Plavi stigli do vodstva i podigli Grbavicu 'na noge'

Gol za Željezničar: Plavi stigli do vodstva i podigli Grbavicu 'na noge'

Njegovu objavu na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti:

"Vidim da profesorica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, Sabina Silajdžić, u svom 'otvorenom pismu', problematizira karakter rata u Bosni i Hercegovini, te dovodi u istu ravan neustavni 9 januar i Prvi mart - Dan nezavisnosti države Bosne i Hercegovine, članice Ujedinjenih naroda.

Sabina Silajdžić uzburkala javnost objavom na Facebooku: 'Slavite 1. mart, a smeta vam 9. januar'

Sabina Silajdžić uzburkala javnost objavom na Facebooku: 'Slavite 1. mart, a smeta vam 9. januar'

Pri tome, ističe da je neustavni 9 januar, izraz 'legitimne političke volje jednog naroda u BiH...' da su odluke tog neustavnog 9 januara, donijeli 'legitimni predstavnici srpskog naroda'... Na kraju 'obraćanja javnosti', a u svrhu postizanja 'minimuma konsenzusa', poziva na 'prihvatanje činjenica o ratu u BiH, sažetim u presudama Međunarodnog Suda u Hagu.' Ona ih, očito, nije čitala. Doduše, nije ni morala.

Samo se trebala 'sjetiti' da su svi ti 'legitimni predstavnici srpskog naroda', upravo zbog sprovođenja odluka donesenih neustavnog 9 januara, U Hagu presuđeni na dugogodišnje robije.
Dakle, ovo pisanje profesorice Silajdžić je - pisanje 'uz vjetar'", poručio je Adnan Rondić.

Podsjetimo, Sabina Silajdžić, doktorica ekonomskih nauka i vanredna profesorica na sarajevskom Ekonomskom fakultetu, objavila je kontroverzne stavove, u kojima je iznijela mišljenje o 9. januaru, 1. martu i agresiji na BiH.

Njenu kontroverznu objavu na Facebooku možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (52)

/ Povezano

/ Najnovije