Ekonomski fakultet u Sarajevu o izjavi Sabine Silajdžić: Ograđujemo se od njenih stavova

21
Radiosarajevo.ba
Ekonomski fakultet u Sarajevu o izjavi Sabine Silajdžić: Ograđujemo se od njenih stavova
Foto: Kolaž / EFSA se oglasio nakon istupa profesorice Sabine Silajdžić

Sabina Silajdžić, doktorica ekonomskih nauka, vanredna profesorica na sarajevskom Ekonomskom fakultetu, objavila je prije nekoliko dana kontroverzne stavove na društvenim mrežama pod nazivom "Obraćanje 'pro-bosanskim snagama' – propitivanje i svjedočenje istini", koji je odmah po objavi snažno odjeknuo u medijima.

U jednom dijelu teksta Silajdžić navodi "Slavite 1. mart, a smeta vam 9. januar. Jedan je trn u oku, drugi žig na ranu", zbog čega je uzburkala bh. javnost.

Na njene kontroverzne tvrdnje reagovao je i Miro Lazović, Milan Dunović, Adnan Rondić...

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

A, sada se oglasio i Ekonomski fakultet:

"S obzirom na mnogobrojne medijske upite u povodu javnih istupa zaposlenika Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, želimo istaknuti da stavovi članova naše akademske zajednice, izneseni u javnim istupima i to u slučajevima kada zvanično ne predstavljaju Fakultet, jesu njihovo lično mišljenje, a ne zvaničan stav Institucije.

Sabina Silajdžić uzburkala javnost objavom na Facebooku: 'Slavite 1. mart, a smeta vam 9. januar'

Sabina Silajdžić uzburkala javnost objavom na Facebooku: 'Slavite 1. mart, a smeta vam 9. januar'

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu se ograđuje od pojedinačnih stavova zaposlenika iznesenih u njihovim javnim istupima ili putem njihovih privatnih kanala i profila na društvenim mrežama, te naglašavamo da isti ne predstavljaju zvaničan stav naše institucije.

Službene izjave Fakulteta isključivo se objavljuju putem naših zvaničnih kanala komunikacije", saopćeno je sa Ekonomskog fakulteta.

Podsjetimo, Sabina Silajdžić, doktorica ekonomskih nauka i vanredna profesorica na sarajevskom Ekonomskom fakultetu, objavila je kontroverzne stavove, u kojima je iznijela mišljenje o 9. januaru, 1. martu i agresiji na BiH.

Njenu kontroverznu objavu na Facebooku možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije