Asocijacija mladih SDA: 'Sabina Silajdžić treba biti udaljena s UNSA'

34
Radiosarajevo.ba
Asocijacija mladih SDA: 'Sabina Silajdžić treba biti udaljena s UNSA'
Foto: Facebook / Sabina Silajdžić

Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije (SDA) oglasila se povodom kontroverznih izjava Sabine Silajdžić, profesorice na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. 

Saopštenje AM SDA prenosimo u cijelosti: 

"Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine traži od Univerziteta u Sarajevu da pokrene disciplinski postupak i s Ekonomskog fakulteta udalji Sabinu Silajdžić.

Univerzitet u Sarajevu je simbol savremene bh. države i mora ostati svjetionik i snažan zagovornik naučne istine i nepobitnih činjenica o agresiji na međunarodno priznatu i nezavisnu državu, koja je nakon protjerivanja, višegodišnje opsade, opkoljenih enklava i masovnih zločina, kulminirala genocidom koji je nepobitan pravni i historijski fakt.

Onako kako je ranije provodio spektakularne političke hajke i progone, Univerzitet u Sarajevu mora odbaciti zlonamjerne i ponavljajuće velikosrpske propagandne teze, koje u javnost plasira profesorica na Ekonomskom fakultetu i (bivša, op.a.) članica Naroda i pravde Sabina Silajdžić.

Ako to ne učine rektor i Senat UNSA, onda pod svoje okrilje mogu vratiti i prijeratnog kolegu Vojislava Šešelja."

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (34)

/ Povezano

/ Najnovije