Milan Tegeltija, Dodikov megafon, o kontroverznim stavovima Sabine Silajdžić

3
Radiosarajevo.ba
Milan Tegeltija, Dodikov megafon, o kontroverznim stavovima Sabine Silajdžić
Foto: Facebook / Sabina Silajdžić i Milan Tegeltija

Milan Tegeltija, pravni savjetnik predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika, oglasio se na društvenoj mreži X (nekadašnji Twitter) nakon kontrovreznih stavova Sabine Silajdžić, vanredna profesorica na sarajevskom Ekonomskom fakultetu, koja je izjednačila 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, i 9. januar, neustavni dan RS, a sve to prva prenijela srbijanska Politika.

Njegovu objavu na društvenoj mreži X prenosimo u cijelosti: 

"Treba imati mnogo hrabrosti, integriteta i osjećaja da si slobodan čovjek koji ima pravo slobodno da misli i govori i piše ono što misli, živjeti i raditi u Sarajevu, zvati se Sabina Silajdžić pa izaći iz SDA matrice i napisati ono šta je gđa Silajdžić napisala. 

Amerikanci procijenili bogatstvo Zdravka Ćolića: Čitav region se iznenadio

Amerikanci procijenili bogatstvo Zdravka Ćolića: Čitav region se iznenadio

Svjedok sam da je mnogo bošnjačkih intelektualaca koji isto ili slično misle i pričaju u privatnim razgovorima, ali nemaju hrabrosti za iznijeti javno to što govore privatno jer će biti izloženi javnom linču u Sarajevu", napisao je Milan Tegeltija, kojeg mnogi zovu 'Dodikov megafon'.

Podsjetimo, Sabina Silajdžić, doktorica ekonomskih nauka i vanredna profesorica na sarajevskom Ekonomskom fakultetu, objavila je kontroverzne stavove, u kojima je iznijela mišljenje o 9. januaru, 1. martu i agresiji na BiH.

Njenu kontroverznu objavu na Facebooku možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije