Prof. Izetbegović: Doktorica Dizdarević se malo previše uznemirila...

B. Turković
Prof. Izetbegović: Doktorica Dizdarević se malo previše uznemirila...
FOTO: Radiosarajevo.ba / Prof. dr. Sebija Izetbegović,

Dr. Dizdarević se malo previše uznemirila ako zaista nije učestvovala u liječenju dr. Šefika Pašagića. 

Kazala je to u izjavi za Radiosarajevo.ba prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), reagirajući na izjavu prof. dr. Zehre Dizdarević. 

"Ponavljam, svjedoci postoje, dokumentacija, telefonske poruke, izvještaj Doma zdravlja kao i epidemiologa. Kolege sa Podhrastova, medicinske sestre i tehničari posvetili su maksimalnu pažnju pacijentu.Imao je najbolju terapiju, sve što se trenutno preporučuje u svijetu. Kad je prvi put stigao na Podhrastove odmah je i hospitaliziran. Nažalost, došao je prekasno, 1.4.2020 u 17.30. CT snimak pluća urađen privatno 18.3.2020. pokazao je iznimno tešku upalu pluća. Znači da je bio bolestan i nekoliko dana ranije. Kako je izgubio dragocjeno vrijeme, ko ga je liječio, bit će predmetom istrage", kazala Izetbegović u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Njihovo je, dodaje dalje direktorica KCUS-a, da dostave kompletne podatke i dokumentaciju o najsitnijim detaljima.

Podsjetimo, Izetbegović te direktori disciplina KCUS-a, kao i šefovi klinika pridruženi Kriznom štabu, u jutrošnjem saopćenju za javnost zatražili su da Tužilaštvo obuhvati istragom i učešće prof. dr. Zehre Dizdarević u liječenju  preminulog epidemiloga, dr. Pašagića. 

Kako su naveli, imaju saznanja da ga je liječila u kućnim uslovima, privatno angažovana od člana porodice, o čemu, navodno, postoji svjedok.

Dr. Dizdarević odgovara KCUS-u: Nije istina da sam liječila dr. Pašagića!

Nisam liječila dr. Šefika Pašagića! To je prava laž. Bili smo u komunikaciji samo telefonski. Jako mi je žao mi je što ga nisam liječila, možda bi bio živ. Kazala je to u prvoj reakciji za Radiosarajevo.ba , prof.

Na saopćenje KCUS-a najprije je, očekivano, reagirala prozvana dr. Dizdarević.U izjavi za naš portal prof. dr. Zehra Dizdarević je odbacila sve navode KCUS-a, kazavši da nije liječila dr. Pašagića i da je to laž. Kako je rekla, bili su u komunikaciji samo telefonski, pri čemu nije spominjavala nikakve lijekove, već savjetovala da se obrati nadležnim ustanovama.

Ona ima puno godina i morala bi znati da vrijeđanje i klevetanje nisu akademski način komunikacije, niti mogu prikriti činjenice. Da li je ta provala ružnih objeda rezultat svijesti o počinjenim greškama? To će se tek saznati. Svakako će sve što je rekla morati na sudu da dokaže. A Tužilaštvo će raditi svoj posao", kaže prof. dr. Izetbegović, govoreći o prof. dr. Dizdarević. 

Tužilastvo KS o smrti dr. Pašagića: Provjeravamo sve okolnosti

Bez obzira na jutrošnje sugestije iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), Tužilaštvo Kantona Sarajevo svakako radi na predmetu vezanom za smrt sarajevskog epidemiloga dr. Šefika Pašagića. Rečeno je to za Radiosarajevo.ba u ovoj pravosudnoj instituciji. "Formirali smo predmet, provjeravamo sve okolnosti, zatražili medicinsku dokmentaciju, radimo na prikupljanju dokaza..., kazala nam je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije