Tužilastvo KS o smrti dr. Pašagića: Provjeravamo sve okolnosti

B. T.
Tužilastvo KS o smrti dr. Pašagića: Provjeravamo sve okolnosti
Radiosarajevo.ba / Tužilaštvo Kantona Sarajevo

Bez obzira na jutrošnje sugestije iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), Tužilaštvo Kantona Sarajevo svakako radi na predmetu vezanom za smrt sarajevskog epidemiloga dr. Šefika Pašagića. 

Rečeno je to za Radiosarajevo.ba u ovoj pravosudnoj instituciji. 

"Formirali smo predmet, provjeravamo sve okolnosti, zatražili medicinsku dokmentaciju, radimo na prikupljanju dokaza..., kazala nam je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva. 

KCUS se oglasio o smrti dr. Pašagića: Evo šta su zatražili od Tužilaštva

U cilju potpunog rasvjetljavanja slučaja smrti dr. Š. P. (Šefika Pašagića), generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), direktori disciplina KCUS kao i šefovi klinika pridruženi Kriznom štabu zahtijevaju da Tužilaštvo obuhvati istragom i učešće prof. dr. Zehre Dizdarević u liječenju preminulog, saopćeno je iz KCUS-a.

Podsjetimo, prof. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a, direktori disciplina kao i šefovi klinika pridruženi Kriznom štabu, u saopćenju za javnost naveli su da zahtijevaju da Tužilaštvo obuhvati istragom i učešće prof. dr. Zehre Dizdarević u liječenju preminulog.

Kako su naveli, maju saznanja da ga je liječila u kućnim uslovima, privatno angažovana od člana porodice, o čemu, navodno, postoji svjedok.

Dr. Dizdarević odgovara KCUS-u: Nije istina da sam liječila dr. Pašagića!

Nisam liječila dr. Šefika Pašagića! To je prava laž. Bili smo u komunikaciji samo telefonski. Jako mi je žao mi je što ga nisam liječila, možda bi bio živ. Kazala je to u prvoj reakciji za Radiosarajevo.ba , prof.

U izjavi za naš portal prof. dr. Zehra Dizdarević odbacila je takve tvrdnje, kazavši da nije liječila dr. Šefika Pašagića i da je to laž. Kako je rekla, bili su u komunikaciji samo telefonski, pri čemu nije spominjavala nikakve lijekove, već da se obrati nadležnim ustanovama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije