KCUS se oglasio o smrti dr. Pašagića: Evo šta su zatražili od Tužilaštva

Radiosarajevo.ba
KCUS se oglasio o smrti dr. Pašagića: Evo šta su zatražili od Tužilaštva
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Press konferencija na KCUS-u

U cilju potpunog rasvjetljavanja slučaja smrti dr. Š. P. (Šefika Pašagića), generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), direktori disciplina KCUS kao i šefovi klinika pridruženi Kriznom štabu zahtijevaju da Tužilaštvo obuhvati istragom i učešće prof. dr. Zehre Dizdarević u liječenju preminulog, saopćeno je iz KCUS-a.

„U nekoliko navrata profesorica Dizdarević javno je izjavila da je bila u komunikaciji sa pacijentom a mi imamo saznanja da ga je liječila u kućnim uslovima, privatno angažovana od člana porodice, o čemu postoji svjedok.Nadamo se da je profesorica vodila evidenciju, kao registrovani privatnik, o komunikaciji, simptomima i tretmanu pacijenta. Nama ništa od toga nije dostavljeno pri prijemu", saopćeno je.

KCUS poslao saopćenje o slučaju preminulog Šefika Pašagića

Epidemiolog Šefik Pašagić, direktor firme Sanitacija i član Svjetske zdravstvene organizacije, u Sarajevu je 5. aprila 2020. preminuo od posljedica infekcije VOVID-19, koju uzrokuje novi soj koronavirusa. Jučer, regionalnu javnost potresla je priča njegove supruge, Elne Pašalić, koja je kazala kako njen suprug nije žrtva koronavirusa, već našeg zdravstvenog sistema.

Kako dodaju, kao što su i ranije naveli, kolega je došao na kliniku Podhrastovi trinaesti dan od početka simptoma bolesti sa slikom izuzetno teške upale pluća.

"Mislimo da bi ishod liječenje bio bolji da nije izgubio vrijeme liječeći se u kućnim uslovima", zaključuju iz KCUS-a. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije