Dom zdravlja KS oglasio se o smrti Pašagića i Gogića

Radiosarajevo.ba
Dom zdravlja KS oglasio se o smrti Pašagića i Gogića
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Dom zdravlja Vrazova

Javna ustanova "Dom zdravlja Kantona Sarajevo" oglasila se u vezi dvije smrti, uzrokovane oboljenjem COVID-19, koje su zabilježene u Sarajevu.

"U vezi smrti Sejfudina Gogića nastanjenog u naselju Briješće ovim putem obavještavamo javnost da su urađeni svi potrebni algoritmi u smislu ljekarskog postupanja u datim okolnostima. Sejfudinu Gogiću ustanovljeno je febrilno stanje, nakon čega su urađeni laboratorijski nalazi i RTG pluća, te na osnovu navedene anamneze, propisana je odgovarajuća terapija. Gogić je prema algoritmu testiran na COVID-19, pri čemu je bio rezultat pozitivan.
U toku intervencije Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS pacijent je, na žalost, preminuo", saopćeno je.

Vezano za smrt uglednog doktora epidemiologije Šefika Pašagića, menadžment "Dom zdravlja Kantona Sarajevo" je, kako su saopćili, uvidom u medicinsku dokumentaciju ustanovio je da se pacijent javio 31. marta, potom 1. aprila, nakon čega je upućen na dalju kliničku obradu uz poštovanje algoritma u vezi sa postupajućom situacijom.

"Ovim putem menadžment JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo porodicama preminulih izražava iskreno saučešće", navedeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije