Prijećeno prekopavanjem mezarja u Potočarima, Suljagić traži reakciju

M. R. S.
Prijećeno prekopavanjem mezarja u Potočarima, Suljagić traži reakciju
FOTO: AA / Emir Suljagić

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari, je na svom twitter nalogu večeras prenio informacije o prijetnjama koje su mu upućene zbog potpisivanja apela 86 intelektualaca, političara, reditelja, novinara, glumaca, historičara ... iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH, i Kosova u kojem pozivaju da se osudi ugrožavanje mira u Crnoj Gori i regionu od strane Beograda.

Vijest o ovom apelu objavilo je i izdanje Sputnjika na srpskom jeziku i na ovu vijest je na twitter nalogu „Bodljikava“ priložen uznemirujući komentar.

Ono kad je i lažna žrtva Srebrenice Emir Suljagić potpisao! E vala otkopaćemo ti Sulju kad tad“, komentar je na ovom Twitter nalogu.

Tim povodom smo kontaktirali Suljagića koji je za Radiosarajevo kazao da prijetnja prekopavanjem Memorijalnog centra i mezarja ne može biti legitiman dio slobode govora i da je riječ o govoru mržnje.

„Memorijalni centar je institucija za koju je ova država našla za shodno da je zaštiti pružajući joj zaštitu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. Ovdje nisam ja meta nego Memorijalni centar. Nedopustivo je da se ljudi koji provode zakon u našoj zemlji ogluše na eksplicitne prijetnje Memorijalnom centru“, dodao je Suljagić.

Prijetnja „prekopavanjem mezarja u Memorijalnom centru“ je tek najnovija u nizu prijetnji upućenih Suljagiću i Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, pišu Vijesti.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije