Emir Suljagić o stanju u Memorijalnom centru Srebrenica

Radiosarajevo.ba
Emir Suljagić o stanju u Memorijalnom centru Srebrenica
Foto: Twitter / Stanje Memorijalnog centra u Srebrenici

Naredne godine punih je 25 godina od genocida u Srebrenici. Svakog jula okupi se svijet u Srebrenici, neko plače, neko samo šuti. Majke i djeca očima prate zelene tabute, opraštaju se od svojih najbližih i mole Boga da se nikome isto zlo ne ponovi.

Emir Suljagić je na svom Twitter profilu objavio fotografije stanja Memorijalnog centra Srebrenici.

Na objavljenim fotografijama se vidi da je Centar u jako lošem stanju, a Suljagić je poručio da će u ponedjeljak sazvati sastanak i zatražiti potpisivanje sporazuma o podršci i finansiranju, čime svi nadležni treba da pokažu da ih se Srebrenica tiče.

Memorijalni centar čuva sjećanje na srebrenički genocid i definitivno je jedan od stubova koji treba da bude spomen i opomena na stravični zločin koji se dogodio.

Svi nadležni moraju imati na umu da je krajnje vrijeme da kao društvo i država odlučimo da li smo u stanju da napravimo centar koji će biti središte sjećanja na strahote iz devedesetih koje su se dogodile našem narodu, našoj Srebrenici, našoj Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije