COVID-19 / Predsjedništvo BiH donijelo odluku o angažovanju Oružanih snaga

18. 03. 2020. u 21:01:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 71

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na vanrednoj sjednici donijelo Odluku o angažiranju Oružanih snaga BiH za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u prevenciji i spriječavanju širenja novog soja koronavirusa (COVID – 19) u posebnim objektima (šatorima) za smještaj osoba koje u našu zemlju dolaze iz inostranstva.

Predsjedništvo BiH je ovlastilo ministra odbrane Bosne i Hercegovine da unutar naše zemlje, na zahtjev nadležnih institucija na nivou BiH, entitetskih institucija i institucija Brčko Distrikta BiH može angažirati i upotrijebiti neborbena materijalna i tehnička sredstva Oružanih snaga BiH s pripadajućim personalom za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u prevenciji i spriječavanju širenja korona virusa.

"Ministar odbrane će svojom zapovijedi utvrditi potrebne personalne i neborbene materijalne resurse OS BiH za realizaciju aktivnosti iz odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Tokom realizacije zadataka iz ove odluke, Oružane snage BiH će uspostaviti potpunu saradnju i koordinaciju s nadležnim civilnim organima na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini", saopćeno je.

Ovlaštenje za angažiranje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine važi 30 dana, a odluka Predsjedništva BiH stupa na snagu danom donošenja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA