Blam / Direktora mostarske klinike ismijavaju hrvatski mediji

18. 03. 2020. u 20:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3025

Antu Kvesića, direktora Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar tokom jučerašnjeg obraćanja javnosti putem medija, mnogi hrvatski mediji ismijavaju.

U situaciji kada odgovorni, ali i novinari, biraju svaku riječ kako se ne bi pogrešno protumačila i izazvala paniku među ljudima zbog širenja novog soja koronavirusa COVID-19, nevjerovatno ponašanje Kvesića tokom obraćanja javnosti mnogi hrvatski mediji su nazvali potpuno pogrešnim i opasnim, piše Slobodna Dalmacija.

Ante Kvesić, direktor SKB Mostar - undefinedScreenshot: Ante Kvesić, direktor SKB Mostar

Teško je uopće opisati njegovo ponašanje pred kamerama, a nevjerovatan je i kraj videa, kada direktor zdravstvene ustanove pred kamerama, koji sve vrijeme ima naočale, prstima uklanjanja ostatke hrane među zubima te u jednom momentu spominje i kako je slagao suprugu...

Ante Kvesić, direktor SKB Mostar - undefinedScreenshot: Ante Kvesić, direktor SKB Mostar

No, ako zanemarimo neverbalni dio videa, teško je čak razumjeti o čemu govori čelni čovjek Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, a situacija je i više nego ozbiljna budući da je više zaposlenika SKB-a jučer upućeno u izolaciju pošto se otkrilo da su bili u kontaktu s osobom zaraženom COVID-19 koja je u ponedjeljak bila smještena na Odjelu za plućne bolesti.

Naime, prema pisanjima bh. medija, ljekar te bolnice je zaobišao propisani postupak i smjestio pacijenta u bolnicu zajedno sa sinom, za kojega je utvrđeno da ipak nije pozitivan na virus COVID-19.

KOMENTARI (8)