Zaraženi ministar iz BiH govorio o svojoj borbi sa COVID-19

Radiosarajevo.ba
Zaraženi ministar iz BiH govorio o svojoj borbi sa COVID-19
Foto: Nezavisne novine / Zlatan Klokić

Nakon što je jučer poslijepodne potvrđeno da je pozitivan na COVID-19, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS Zlatan Klokić ostaje u kućnoj izolaciji narednih 15 dana.

Kako je potvrdio za Srpskainfo, osjeća se dobro i nema nikakvih simptoma.

U izjavi za ovaj portal ne krije da je, kada je saznao da je pozitivan na korona virus, bio u šoku

"Međutim, to je kratko trajalo, a u cijeloj ovoj priči najvažnije je da slušate savjete ljekara i propisa koji se moraju poštovati u ovakvoj situaciji. Ni danas nemam simptoma, ali se striktno pridržavam pravila samoizolacije", rekao je Klokić.

Kazao je da ne može sa sigurnošću reći kako se zarazio, ali da pretpostavlja da je do rizičnog kontakta došlo u jednom ugostiteljskom objektu u Banjaluci.

Istakao je da je, kada je saznao da je pozitivan, kontaktirao sve ljude s kojima je bio u kontaktu. Dodao je da članovi njegove porodice nisu pozitivni.

Vrijeme kako je kazao za Srpskainfo, uglavnom provodi na telefonu i društvenim mrežama. Dodao je da ga mnogi zovu, da mu nedostaje posao, ali i druženje s prijateljima, a više možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije