Tajči: Za silovanje sam dugo krivila sebe, pišem knjigu o svojoj prošlosti

Radiosarajevo.ba
Tajči: Za silovanje sam dugo krivila sebe, pišem knjigu o svojoj  prošlosti
Foto: Instagram / Tajči

Tatjana Matejaš Tajči (49) priprema knjigu u kojoj će napisati sve šta se sa ljudima događa kada su slomljeni, ali nastavljaju dalje sa životom, te kako muzika pomaže u tom procesu.

Zvijezda 90-ih najavljuje knjigu u kojoj će se raspisati o iskustvima s estrade, depresijama, životnim nevoljama, ali i kako je sve pobijedila. Na pozornicu je izašla kao djevojčica. Na Zagrebfestu je pjevala 1974, 1975, 1976. i 1982. godine, a prvi put, u kategoriji odraslih 1987. je zapjevala "Noć kristala".

No tada nije bila svjesna da je upala u svijet, kako je govorila, moćnih i požudnih muškaraca.

Tajči nekad - undefinedPrtScr: Tajči nekad

Za silovanje koje je, tvrdi, i ona prošla, krivila je sebe. Uvjerila se da je sama kriva za sve. Iako je već pričala o borbama s unutrašnjim demonima, sad je naglasila i da je previše godina provela u sramu. Trebalo joj je puno vremena da se prestane osuđivati, prenosi 24sata.hr

"Sramila sam se svoje 'divlje' prošlosti. Jednom, dok sam pjevala, konačno sam dopustila svom tijelu da se kreće i sad se dobro osjećam", napisala je.

Pjevačica i dalje tvrdi da joj u vrijeme njene najveće popularnosti novac i slava nisu pomogli da zaboravi sve čega se nagledala. Slomilo ju je pa je pobjegla u Ameriku. Željela je pobjeći od svega i započeti novi život. U Americi je pjevala po crkvama, a preko sestri karmelićanki upoznala je i supruga Matthewa Camerona.

Tajči i Matthew Cameron - undefinedFoto: Facebook: Tajči i Matthew Cameron

Vodila je i show Waking Up in America, motivacijsku emisiju u kojoj su gosti iznosili iskustva borbe sa svojim problemima. Unutrašnji mir, rekla je, ni tada nije pronašla.

"Sve je u mom životu bilo dobro, ali sam svejedno osjećala da nešto nedostaje. Bila sam u depresiji. Nisam znala kako moj život treba izgledati, ali sam tačno znala kako se želim osjećati", rekla je Tajči.

Uprkos bolnim iskustvima koje je doživjela na estradi, Tajči je ipak 2011. pompozno najavljivala veliku povratničku turneju po sportskim dvoranama Hrvatske, koja je vrlo brzo bila i otkazana. Potom se suočila s opakom bolesti supruga Matthewa, koji se borio se karcinomom pluća. Bila je uz njega u svakom trenutku, hrabrila ga, no suprug nije izdržao. Tajči je snagu je nalazila u duhovnosti, a u life coachingu ostala je i nakon što je Matthew umro 2017.

Već sljedeće godine našla je način kako pomoći mnogim slomljenim dušama. Prije dvije godine pokrenula je ljetovanje "Retreat&Sea Cruise". Pratitelje na društvenim mrežama izvještavala je o svakom koraku. Polaznici osmodnevnog programa s Tajči su meditirali, jeli i tražili sreću. Popunjenost je bila odlična, pa je Tajči napravila i stranicu na kojoj se ljudi mogu prijaviti na krstarenje u 2020. godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije