Prašović-Gadžo: Srebrena malina nije imala dozvolu uvesti 20 respiratora?!

Radiosarajevo.ba
Prašović-Gadžo: Srebrena malina nije imala dozvolu uvesti 20 respiratora?!
Foto: N1 / Sanela Prašović-Gadžo

Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, istakla je da firma Srebrena malina zapravo nema dozvolu Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH za uvoz 20 respiratora koji su jučer stigli u Sarajevo.

"Iz ove Agencije su mi odgovorili da to kako se misli realizovati ovaj uvoz, pitamo UIO i Srebrenu malinu! Dozvola koju je Srebrena malina dobila 27.4. je važila samo za jedan uvoz i ista je istekla prije 2 dana", navela je Prašović-Gadžo na svom Facebook profilu.

Kontaktirali smo i Aleksandra Zolaka, direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, ali nam se nije javljao.

Podsjetimo, Srebrena malina, u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića, uvezla je 100 respiratora iz Kine za 10,5 miliona KM, i ovo je predmet istrage Tužilaštva BiH.

Prije više od mjesec dana stiglo je 80 respiratora, a preostalih 20 jučer. Da bi ih preuzela, Srebrena malina mora platiti PDV. No problem je i šta dalje s njima s obzirom da je, kako je Radiosarajevo.ba objavio, inspekcija utvrdila da Federalna uprava civilne zaštite zapravo nema adekvatan skladišni prostor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije